Du behöver
- 0.5 st paprika gul
- 0.5 st röd paprika
- 1 st squash liten
- 1 st lök liten röd
- 1 msk rapsolja
- 2 st sejfilé eller annan fisk
- salt och peppar
- 1 msk pressad citronsaft
Potatismos:
6 st potatis mjöliga
2 tsk matfett
0.5 dl mjölk het
salt och peppar
Servera med:
citronskivor
Ugn: 225°
Gör så här
1
Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar. Koka den i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 10 minuter, tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med potatisstöt eller ballongvisp. Tillsätt matfett och het mjölk. Vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
2
Ansa och tärna paprikorna. Dela, kärna ur och tärna squashen. Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda paprika, squash och lök och lägg i en ugnssäker form. Vänd runt oljan och salta. Baka mitt i ugnen, ca 10 minuter.
3
Salta och peppra fisken och lägg i formen med grönsakerna. Pressa över citronsaften. Ugnsbaka fisken i 5–7 minuter, beroende på tjocklek. Servera med potatismos och citronskivor.