Du behöver

  • 500 g lövbiff
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • salt socker

Servering:

smetana eller gräddfil blandad med crème fraiche
saltgurka hackad

Gör så här

1
Strimla köttet och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken. Skiva svampen.

2
Fräs lök och svamp och lägg över i grytan. Strö över mjöl och tillsätt dijonsenap, tomatpuré, krossade tomater, fond och rör om.

3
Koka i 15 minuter och smaka av med salt, peppar och socker. Späd med vatten om såsen är för tjock. Servera med en klick smetana och saltgurka.