Du behöver
- 500 g lövbiff
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 250 g champinjoner
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- salt socker
Servering:
smetana eller gräddfil blandad med crème fraiche
saltgurka hackad
Gör så här
1
Strimla köttet och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken. Skiva svampen.
2
Fräs lök och svamp och lägg över i grytan. Strö över mjöl och tillsätt dijonsenap, tomatpuré, krossade tomater, fond och rör om.
3
Koka i 15 minuter och smaka av med salt, peppar och socker. Späd med vatten om såsen är för tjock. Servera med en klick smetana och saltgurka.