Du behöver

  • 4 st morötter
  • 1 st potatis
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 0.5 st pressad apelsinsaft
  • salt och peppar
  • 1 tsk honung

Mozzarella- och rucolamacka:

2 skiva lantbröd
1 st mozzarella ca 125 g
1 st tomat
salt och peppar
2 näve rucolasallad

Servera med:

matyoghurt

Gör så här

1
Skala och skiva morötterna och potatisen. Koka upp buljongen i en gryta. Tillsätt morötterna och koka dem mjuka. Mixa soppan slät med mixerstav.

2
Riv ner den råa potatisen i soppan och låt soppan koka någon minut under omrörning. Krydda med ingefära, apelsinsaft, salt och peppar. Runda av smaken med honung.

3
Mozzarella- och rucolamacka: Rosta brödskivorna i brödrosten. Skiva mozzarella och tomat och fördela över bröden. Salta och peppra. Lägg på sköljd rucolasallad. Servera till soppan. Vid servering ringla över matyoghurt över soppan.