Du behöver
- 4 st morötter
- 1 st potatis
- 5 dl grönsaksbuljong av fond
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 0.5 st pressad apelsinsaft
- salt och peppar
- 1 tsk honung
Mozzarella- och rucolamacka:
2 skiva lantbröd
1 st mozzarella ca 125 g
1 st tomat
salt och peppar
2 näve rucolasallad
Servera med:
matyoghurt
Gör så här
1
Skala och skiva morötterna och potatisen. Koka upp buljongen i en gryta. Tillsätt morötterna och koka dem mjuka. Mixa soppan slät med mixerstav.
2
Riv ner den råa potatisen i soppan och låt soppan koka någon minut under omrörning. Krydda med ingefära, apelsinsaft, salt och peppar. Runda av smaken med honung.
3
Mozzarella- och rucolamacka: Rosta brödskivorna i brödrosten. Skiva mozzarella och tomat och fördela över bröden. Salta och peppra. Lägg på sköljd rucolasallad. Servera till soppan. Vid servering ringla över matyoghurt över soppan.