Du behöver

  • 600 g älgkalvfilé
  • 2 msk smör
  • salt svartpeppar
  • timjan

Kantarellsås:

200 g kantareller gula
1 st schalottenlök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1 msk kantarellfond eller kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
salt svartpeppar

Servera med:

potatis rostad
sallad
timjan

Gör så här

1
Kantarellsås: Ansa kantarellerna och dela dem i mindre bitar om de är stora. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i en kastrull med smör, ca 10 minuter, tills vätskan blir genomskinlig.

2
Sikta över mjölet och späd med vatten, fond och grädde under ständig omrörning. Sjud såsen i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Ansa filén. Skär köttet i 3 cm tjocka skivor och platta ut det med handen. Torka av köttet med hushållspapper. Bryn köttet på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida. Salta och krydda med svartpeppar och timjan. Servera med kantarellsås, rostad potatis och sallad.