Du behöver
- 500 g köttfärs
- 0.5 dl persilja, basilika hackad
- 1 msk senap
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st rödlök
- 1 st aubergine liten
- 300 g små tomater
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 st burk stora vita bönor
- 1 dl basilikablad
- 150 g fetaost
- 1 st citron
Ugn: 200º
Gör så här
1
Blanda färs, örter, senap, ägg, salt och peppar och forma 8 biffar. Stek i smör 3–4 minuter per sida.
2
Skala och klyfta löken. Skär auberginen i stora tärningar. Blanda tomater, lök och aubergine med oljan i en ugnssäker form.
3
Krydda med salt och peppar och baka i 25 minuter. Spola av bönorna och blanda med de ugnsbakade grönsakerna.
4
Vänd i basilika och tärnad fetaost. Pressa citronen och ringla över saften. Servera salladen till biffarna eventuellt med pasta.