Du behöver
- 3 skiva formbröd
- 2 dl mjölk
- 600 g köttfärs
- 1 st ägg
- 1 msk lök finhackad
- salt och peppar
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 30 g rucola
- 1 dl mozzarella riven
- 6 skiva parmaskinka
- 2 st gula lökar
- 3 st röda paprikor
- 2 msk olja
Ugn: 200º
Gör så här
1
Smula inkråmet från brödskivorna i en skål. Häll på mjölk och låt svälla i 5 minuter.
2
Lägg i färs, ägg, lök, salt, peppar, oregano och basilika. Rör om till en jämn färs.
3
Platta ut till en avlång platta och lägg på hackad rucola och ost. Rulla ihop och lägg med skarven ner i en stor form.
4
Linda parmaskinka runt om och tillaga i ugn i 30 minuter.
5
Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar.
6
Blanda lök och paprika med olja, salt och peppar och lägg runt köttfärslimpan. Tillaga i 20 minuter till.