Du behöver

  • 3 skiva formbröd
  • 2 dl mjölk
  • 600 g köttfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk lök finhackad
  • salt och peppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 30 g rucola
  • 1 dl mozzarella riven
  • 6 skiva parmaskinka
  • 2 st gula lökar
  • 3 st röda paprikor
  • 2 msk olja

Ugn: 200º

Gör så här

1
Smula inkråmet från brödskivorna i en skål. Häll på mjölk och låt svälla i 5 minuter.

2
Lägg i färs, ägg, lök, salt, peppar, oregano och basilika. Rör om till en jämn färs.

3
Platta ut till en avlång platta och lägg på hackad rucola och ost. Rulla ihop och lägg med skarven ner i en stor form.

4
Linda parmaskinka runt om och tillaga i ugn i 30 minuter.

5
Skala och klyfta löken. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar.

6
Blanda lök och paprika med olja, salt och peppar och lägg runt köttfärslimpan. Tillaga i 20 minuter till.