Du behöver

  • 2 prt spaghetti gärna vit fiber
  • 2 st skinkschnitzel
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk rapsolja kallpressad
  • salt och peppar
  • 1 st rödkål liten klyfta
  • 1 msk pressad citronsaft

Gremolata:

2 msk bladpersilja hackad
1 st vitlöksklyfta
2 tsk rivet citronskal

Servera med:

sallad
tomat

Gör så här

1
Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.

2
Skär skinkschnitzlarna i tunna strimlor och marinera dem i en skål med japansk soja, ca 10 minuter.

3
Stek strimlorna i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Tillsätt strimlad rödkål och citronsaft.

4
Gremolata: Blanda persilja, hackad vitlök och citronskal i en skål och strö över köttet. Servera med kokt spaghetti och sallad och tomat.