Du behöver
- 2 prt spaghetti gärna vit fiber
- 2 st skinkschnitzel
- 2 msk japansk soja
- 2 tsk rapsolja kallpressad
- salt och peppar
- 1 st rödkål liten klyfta
- 1 msk pressad citronsaft
Gremolata:
2 msk bladpersilja hackad
1 st vitlöksklyfta
2 tsk rivet citronskal
Servera med:
sallad
tomat
Gör så här
1
Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
2
Skär skinkschnitzlarna i tunna strimlor och marinera dem i en skål med japansk soja, ca 10 minuter.
3
Stek strimlorna i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Tillsätt strimlad rödkål och citronsaft.
4
Gremolata: Blanda persilja, hackad vitlök och citronskal i en skål och strö över köttet. Servera med kokt spaghetti och sallad och tomat.