Du behöver
- 125 g gösfilé eller abborrfilé
- 125 g laxfilé
- 1 skiva kallrökt lax ca 30 g
- salt och peppar
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk matfett
Citronsky:
0.5 dl fiskbuljong
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk matfett
1 tsk hackad dill
Servera med:
potatis kokt och broccoli
citronskiva
Gör så här
1
Lägg gös, lax och kallrökt lax i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra lätt. Kör till en smidig färs och tillsätt grädden under tiden.
2
Forma färsen till biffar och stek dem i en medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.
3
Citronsky: Koka upp fiskbuljong, citronsaft och matfett i en kastrull. Tillsätt hackad dill. Servera fiskfärsbiffarna med citronsky, kokt potatis, broccoli och en citronskiva.