Du behöver

  • 125 g gösfilé eller abborrfilé
  • 125 g laxfilé
  • 1 skiva kallrökt lax ca 30 g
  • salt och peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk matfett

Citronsky:

0.5 dl fiskbuljong
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk matfett
1 tsk hackad dill

Servera med:

potatis kokt och broccoli
citronskiva

Gör så här

1
Lägg gös, lax och kallrökt lax i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra lätt. Kör till en smidig färs och tillsätt grädden under tiden.

2
Forma färsen till biffar och stek dem i en medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

3
Citronsky: Koka upp fiskbuljong, citronsaft och matfett i en kastrull. Tillsätt hackad dill. Servera fiskfärsbiffarna med citronsky, kokt potatis, broccoli och en citronskiva.