Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,2 kg
  • 2 msk smör
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymald
  • 1 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc.
  • 140 g bacon
  • 1 st morot
  • 250 g steklök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 st lagerblad
  • 3 st kvistar färsk backtimjan eller 1/2 tsk torkad
  • 5 dl rosévin
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

1
Stycka kycklingen i portionsbitar.

2
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över i en stekgryta. Salta och peppra. Späd med vatten och fond. Tärna baconet, skala och skiva moroten och skala steklöken. Krossa vitlöken och skiva purjolöken.

3
Bryn bacon, morot, steklök, vitlök och svamp i stekpannan utan matfett, ca 3 minuter. Lägg över i grytan och tillsätt lagerblad och timjan.

4
Späd med vin och låt grytan koka upp. Låt sjuda ca 25 minuter. Lägg ner purjolöken när 3 minuter återstår. Red av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Låt grytan koka upp under omrörning. Smaka av och strö över persilja.