Du behöver
- 1 st kyckling ca 1,2 kg
- 2 msk smör
- 1.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar nymald
- 1 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc.
- 140 g bacon
- 1 st morot
- 250 g steklök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 200 g champinjoner färska
- 1 st lagerblad
- 3 st kvistar färsk backtimjan eller 1/2 tsk torkad
- 5 dl rosévin
- 2 msk majsstärkelse
- 0.5 dl hackad persilja
Gör så här
1
Stycka kycklingen i portionsbitar.
2
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Lägg över i en stekgryta. Salta och peppra. Späd med vatten och fond. Tärna baconet, skala och skiva moroten och skala steklöken. Krossa vitlöken och skiva purjolöken.
3
Bryn bacon, morot, steklök, vitlök och svamp i stekpannan utan matfett, ca 3 minuter. Lägg över i grytan och tillsätt lagerblad och timjan.
4
Späd med vin och låt grytan koka upp. Låt sjuda ca 25 minuter. Lägg ner purjolöken när 3 minuter återstår. Red av med majsstärkelse utrört i kallt vatten. Låt grytan koka upp under omrörning. Smaka av och strö över persilja.