Du behöver
- 250 g kycklingfilé
- smör eller margarin till stekning
- 0.5 st gul lök
- 6 st champinjoner
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 2 msk mango chutney
- salt och peppar
- 2 tsk maizena redning
- 2 st ris port kokt
- 5 cm gurka
- 0.5 st paprika gul
- 1 st tomat
Servera med:
grönsallad
Gör så här
1
Strimla köttet och bryn i en stekpanna med smör. Skala och skiva löken och skiva svampen. Låt fräsa med ett par minuter.
2
Rör i grädde, vatten, fond och mango chutney. Koka i 10 minuter.
3
Smaka av med salt och peppar, och red av med maizena. Låt koka i 3 minuter.
4
Blanda kokt ris med tärnad gurka, paprika och tomat, och servera till grytan tillsammans med grönsallad.