Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- smör eller margarin till stekning
- salt och peppar
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 1 st röd paprika
- 10 st champinjoner
- 1 dl basilikablad
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 dl vatten
- 140 g bacon
Ugn: 225º
Gör så här
1
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Krydda med salt och peppar och lägg över i en ugnsform.
2
Skölj och strimla purjolöken och skala och skiva morötterna tunt. Kärna ur och strimla paprikan.
3
Skiva svampen och fräs den i smör. Lägg över i formen tillsammans med purjolök, morötter och paprika.
4
Strimla basilikan och strö över. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Vispa ut mjölet i vattnet och häll över.
5
Tillaga i ugn i 25 minuter. Strimla baconet och stek det knaprigt. Strö över tillsammans med lite färsk basilika. Servera med pasta eller ris.