Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • smör eller margarin till stekning
  • salt och peppar
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 10 st champinjoner
  • 1 dl basilikablad
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vatten
  • 140 g bacon

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i smör. Krydda med salt och peppar och lägg över i en ugnsform.

2
Skölj och strimla purjolöken och skala och skiva morötterna tunt. Kärna ur och strimla paprikan.

3
Skiva svampen och fräs den i smör. Lägg över i formen tillsammans med purjolök, morötter och paprika.

4
Strimla basilikan och strö över. Smula över buljongtärningen och häll på grädden. Vispa ut mjölet i vattnet och häll över.

5
Tillaga i ugn i 25 minuter. Strimla baconet och stek det knaprigt. Strö över tillsammans med lite färsk basilika. Servera med pasta eller ris.