Du behöver

  • 6 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 st kapsel fond du chef vegetabilisk
  • salt och peppar
  • strösocker
  • färsk basilika
  • 1 st ciabatta
  • 100 g färskost
  • 0.5 dl basilika

Gör så här

1
Skär ett kryss i tomaterna och doppa dem i kokande vatten i 1 minut. Dra av skalet och dela dem i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.

2
Fräs löken i olja ett par minuter. Lägg i tomater, krossade tomater, vatten och fond.

3
Koka i 10 minuter. Mixa soppan och koka upp igen. Smaka av med salt, peppar, socker och strimlad basilika.

4
Skiva ciabattan och stek den i en stekpanna med olja. Rör ihop färskosten med hackad basilika och bred på bröden. Servera till soppan.