Du behöver

  • 1 st squash grön
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 1 tsk timjan hackad
  • 1 dl grevéost riven
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Servera med:

kallrökt lax
pepparrotsvisp

Gör så här

1
Skölj och riv squashen grovt på ett rivjärn. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt rinna av och pressa ur vätskan.

2
Rör samman mjöl och ägg i en bunke. Tillsätt squash, urkärnad och finhackad chili, timjan, ost, salt och peppar.

3
Forma till plättar och stek i ett par minuter per sida i en medelvarm stekpanna eller plättpanna med smör. Servera med skivad lax och pepparrotscrème.


Kommentar:
Pepparrotscrème gör du enkelt så här: Vispa 2 dl crème fraiche tills den blir tjock. Blanda med 2 msk riven pepparrot och smaka av med salt och svartpeppar.