Du behöver
- 1 st squash grön
- 0.5 tsk salt
- 2 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 0.5 st chilifrukt röd spansk
- 1 tsk timjan hackad
- 1 dl grevéost riven
- salt och peppar
- 2 msk smör
Servera med:
kallrökt lax
pepparrotsvisp
Gör så här
1
Skölj och riv squashen grovt på ett rivjärn. Lägg i ett durkslag och strö över salt. Låt rinna av och pressa ur vätskan.
2
Rör samman mjöl och ägg i en bunke. Tillsätt squash, urkärnad och finhackad chili, timjan, ost, salt och peppar.
3
Forma till plättar och stek i ett par minuter per sida i en medelvarm stekpanna eller plättpanna med smör. Servera med skivad lax och pepparrotscrème.
Pepparrotscrème gör du enkelt så här: Vispa 2 dl crème fraiche tills den blir tjock. Blanda med 2 msk riven pepparrot och smaka av med salt och svartpeppar.