Du behöver

Pajskal:

3 dl vetemjöl
0.75 dl pinjenötter
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk smör
400 g lammfärs
salt, svartpeppar
1 tsk timjan
1 st röd paprika
10 st svarta oliver urkärnade
10 st marinerade soltorkade tomater
200 g fetaost
1 dl riven ost

Äggstanning:

4 st ägg
3 dl mjölk
salt och peppar

Garnera med:

timjan
250 g cocktailtomater blandade färger

Ugn: 225º

Gör så här

1
Mät upp mjöl, pinjenötter och smör i bitar i skålen till matbe-redaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Plasta och låt stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga pajbottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en stekpanna med smör tillsammans med lammfärsen. Salta och krydda med peppar och timjan.

4
Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skiva oliverna. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda ner i färsröran. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över smulad fetaost och riven ost.

5
Vispa samman ägg och mjölk i en bunke. Salta och peppra. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i mitten av ugnen, ca 30 minuter. Garnera med timjan och cocktailtomater i olika färg.