Du behöver

  • 500 g lammkött
  • 300 g skinka eller fläskkarré
  • 2 msk olja

Marinad:

8 st aprikoser torkade
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
0.5 dl rapsolja
2 krm piri piri Santa Maria a more spicy africa
2 msk vinäger
2 dl vatten
2 tsk salt
2 dl buljong
1 dl vispgrädde

Servera med:

kokt ris
tomatsallad

Ugn/grill: 250°

Gör så här

1
Dela aprikoserna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Koka aprikoser, lök, vitlök, olja, piri piri, vinäger, vatten och salt i en kastrull. Mixa och låt svalna.

2
Dela köttet i bitar, 2×2 cm, och lägg ner i hälften av marinaden. Marinera köttet i ca 2 timmar. Trä sedan upp på blötlagda grillspett.

3
Pensla med olja och grilla spetten runt om i ugnen under grillelementet, ca 8 minuter.

4
Koka upp resten av marinaden med buljong och grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera till köttet tillsammans med kokt ris och tomatsallad.