Du behöver
- 7 st strömmingsfilé
- salt och peppar
- 2 msk riven pepparrot
- ströbröd
- 2 msk matfett
Potatismos:
6 st potatis av mjölig sort
0.5 dl mjölk
2 tsk matfett
salt vitpeppar
1 msk hackad dill
Servera med:
tomater riven pepparrot, hackad persilja, citronklyfta
Gör så här
1
Skala och koka potatisen i bitar i en kastrull med i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Känn efter med en sticka att potatisen är klar.
2
Häll av vattnet och tillsätt mjölk och matfett. Vispa sönder potatisen med en ballongvisp tills det blir fluffigt. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner dillen.
3
Torka av strömmingsfiléerna med hushållspapper. Klipp bort ryggfenorna och lägg fisken med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta, peppra och krydda med riven pepparrot.
4
Lägg samman filéerna två och två. Vänd dem i ströbröd och stek i medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.