Du behöver
- 3 dl vatten
- 0.5 krm salt
- 1.5 dl hirsgryn
- 0.5 dl kesella
- 1 st ägg
- 0.5 dl ströbröd
- 0.5 st rödlök
- 50 g fetaost
- 4 st marinerade soltorkade tomater
- salt och peppar
- 1 msk matfett
Salsa:
1 st äpple
2 st tomater
1 st schalottenlök
0.5 msk vinäger vit
1 msk strösocker
1.5 msk vatten
0.5 tsk curry
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Spola av hirsgrynen med varmt vatten i en sil. Lägg ner hirsen i kokande vatten och sjud dem ca 15 minuter. Låt svalna.
2
Blanda hirsen med kesella, ägg, ströbröd, hackad lök, smulad fetaost och hackade tomater.
3
Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i matfett, ca 3 minuter per sida.
4
Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Tärna tomaterna och hacka schalottenlöken.
5
Blanda med vinäger, socker, vatten och curry. Servera salsan till burgarna tillsammans med grovt hamburgerbröd, sallad och tomat.