Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 0.5 krm salt
  • 1.5 dl hirsgryn
  • 0.5 dl kesella
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 st rödlök
  • 50 g fetaost
  • 4 st marinerade soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Salsa:

1 st äpple
2 st tomater
1 st schalottenlök
0.5 msk vinäger vit
1 msk strösocker
1.5 msk vatten
0.5 tsk curry

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Spola av hirsgrynen med varmt vatten i en sil. Lägg ner hirsen i kokande vatten och sjud dem ca 15 minuter. Låt svalna.

2
Blanda hirsen med kesella, ägg, ströbröd, hackad lök, smulad fetaost och hackade tomater.

3
Smaka av med salt och peppar. Forma till burgare och stek i matfett, ca 3 minuter per sida.

4
Kärna ur och skär äpplet i tärningar. Tärna tomaterna och hacka schalottenlöken.

5
Blanda med vinäger, socker, vatten och curry. Servera salsan till burgarna tillsammans med grovt hamburgerbröd, sallad och tomat.