Du behöver

  • 500 g rödbetor små
  • 250 g färskpotatis
  • 1 st knippe små morötter
  • 100 g haricots verts
  • 50 g sugarsnaps
  • 1 st knippe salladslök färsk

Dressing:

1 dl rapsolja kallpressad
2 msk pressad citronsaft
50 g valnötskärnor
1 tsk honung
2 krm örtsalt
peppar

Servera med:

lufttorkad skinka

Garnera med:

färsk timjan

Gör så här

1
Skölj och borsta rödbetor och potatis. Koka dem i var sin ka-strull med lättsaltat vatten tills de är mjuka, 15–20 minuter. Känn efter med en sticka. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten.

2
Skrapa och koka morötterna mjuka i en kastrull med lättsaltat vatten, 10–15 minuter. Koka haricots verts, sugarsnaps och salladslök i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av. Lägg upp på tallrikar eller ett stort serveringsfat.

3
Mixa olja, citronsaft, valnötter och honung till en slät dressing. Smaka av med örtsalt och peppar. Servera med lufttorkad skinka och garnera med timjan.