Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 msk senap söt
  • 1.5 msk gräslök finskuren
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning

Pepparrotssås:

2 dl crème fraîche
1 msk riven pepparrot

Blomkåls- och potatissallad:

0.5 st blomkålshuvud
8 st potatis
1 dl dill plockad
1 st citron pressad saft
2 msk olivolja

Gör så här

1
Skär laxen i bitar och mixa den snabbt i matberedaren.

2
Tillsätt ägg, grädde, senap, gräslök, salt och peppar, och kör ihop till en smet.

3
Värm en stekpanna med smör till medeltemperatur. Klicka i smeten till små bullar och stek dem ett par minuter per sida. Rör ihop crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar.

4
Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatisen. Koka potatisen nästan mjuk. Lägg i blomkålen och koka tills den är mjuk. Blanda potatis och blomkål med dill, citronsaft och olja, och servera till fisken tillsammans med pepparrotssåsen.