Du behöver

  • 250 g köttfärs
  • 1 msk hackad lök
  • 2 msk rödbetor hackade
  • 2 tsk potatismjöl
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk maizena redning

Servera med:

potatis kokt eller pressad
grönsaker t ex blomkål och sockerärtor

Gör så här

1
Blanda färs, lök, rödbetor, potatismjöl, ägg, salt och peppar och rulla köttbullar av smeten.

2
Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta upp köttbullarna ur stekpannan och häll i vatten, grädde och fond.

3
Koka upp och red av såsen. Koka såsen i 3 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt eller pressad potatis och kokta grönsaker.