Du behöver
- 250 g köttfärs
- 1 msk hackad lök
- 2 msk rödbetor hackade
- 2 tsk potatismjöl
- 0.5 st ägg
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kalvfond
- 2 tsk maizena redning
Servera med:
potatis kokt eller pressad
grönsaker t ex blomkål och sockerärtor
Gör så här
1
Blanda färs, lök, rödbetor, potatismjöl, ägg, salt och peppar och rulla köttbullar av smeten.
2
Stek köttbullarna i en stekpanna med smör, ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta upp köttbullarna ur stekpannan och häll i vatten, grädde och fond.
3
Koka upp och red av såsen. Koka såsen i 3 minuter och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt eller pressad potatis och kokta grönsaker.