Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin, 1+1 msk
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 140 g bacon
  • 200 g champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

potatispuré
sparris kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg fisken i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Klicka på 1 msk smör och droppa över citronsaften. Baka i ugn i 10 minuter.

2
Strimla bacon och skär svampen i kvartar. Stek bacon och svamp i en stekpanna med smör.

3
Skala, dela och skiva löken och lägg i tillsammans med balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Strö fräset över fisken och servera med potatispuré och kokt sparris.