Du behöver

  • 600 g sejfilé eller pangasiusfilé
  • salt och peppar
  • 75 g smör
  • 1.5 dl ströbröd eller smulat bröd
  • 1 dl mandelspån
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 msk pressad citronsaft

Sås:

3 dl crème fraîche
2 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
1 msk maizena redning
1 st citron rivet skal och saft

Servera med kokt:

potatis sallad
citronklyftor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar.

2
Smält smöret i en kastrull och rör i ströbröd, mandelspån, persilja och citronsaft och bred över fisken. Baka i ugn i 20 minuter.

3
Sås: Koka ihop crème fraiche, vatten och buljongtärning i en kastrull, i 10 minuter.

4
Red av såsen och låt koka i 3 minuter. Smaka av med citronskal, saft, salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis, sallad och citronklyftor till.