Du behöver
- 600 g sejfilé eller pangasiusfilé
- salt och peppar
- 75 g smör
- 1.5 dl ströbröd eller smulat bröd
- 1 dl mandelspån
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 msk pressad citronsaft
Sås:
3 dl crème fraîche
2 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
1 msk maizena redning
1 st citron rivet skal och saft
Servera med kokt:
potatis sallad
citronklyftor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vik ihop fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar.
2
Smält smöret i en kastrull och rör i ströbröd, mandelspån, persilja och citronsaft och bred över fisken. Baka i ugn i 20 minuter.
3
Sås: Koka ihop crème fraiche, vatten och buljongtärning i en kastrull, i 10 minuter.
4
Red av såsen och låt koka i 3 minuter. Smaka av med citronskal, saft, salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis, sallad och citronklyftor till.