Du behöver
- 8 st fiskfilé av plattfisk
- 300 g champinjoner
- smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 st ägg
- 1 msk vetemjöl
- 0.5 dl ströbröd
- 300 g körsbärstomater
- 2 st schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk honung
Servera med:
kokt potatis
Gör så här
1
Hacka svampen och fräs den en stekpanna med i 1 msk smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.
2
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
3
Stek fisken i en stekpanna med smör ett par minuter per sida. Lägg ihop filéerna med svampfyllning mellan.
4
Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med olja ett par minuter. Dela tomaterna i klyftor och tillsätt tomater, vinäger och honung och låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och servera till fisken tillsammans med kokt potatis.