Du behöver

  • 8 st fiskfilé av plattfisk
  • 300 g champinjoner
  • smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 dl ströbröd
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk honung

Servera med:

kokt potatis

Gör så här

1
Hacka svampen och fräs den en stekpanna med i 1 msk smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.

2
Vispa upp ägget i en djup tallrik. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar på en tallrik. Vänd filéerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.

3
Stek fisken i en stekpanna med smör ett par minuter per sida. Lägg ihop filéerna med svampfyllning mellan.

4
Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med olja ett par minuter. Dela tomaterna i klyftor och tillsätt tomater, vinäger och honung och låt puttra ihop ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och servera till fisken tillsammans med kokt potatis.