Du behöver

  • 400 g lövbiff
  • 2 msk smör
  • 1 st purjolök
  • salt och peppar
  • 8 dl potatis tärnad, fryst eller färsk
  • 250 g broccolibuketter

Sås:

125 g chèvreost getost
2 msk kalvfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk redning maizena
2 dl gratängost riven

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Strimla lövbiffen och bryn dem i en stekpanna med smör. Skiva purjolöken och fräs den tillsammans med köttet en stund på slutet. Salta och peppra.

2
Förväll potatisen i saltat vatten 3 i minuter och låt rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela lövbiff, lök och förvällda broccolibuketter ovanpå.

3
Sås: Smula ner chèvreost i en kastrull och tillsätt kalvfond, grädde, vatten och brun redning. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Salta och peppra. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad till.