Du behöver
- 400 g lövbiff
- 2 msk smör
- 1 st purjolök
- salt och peppar
- 8 dl potatis tärnad, fryst eller färsk
- 250 g broccolibuketter
Sås:
125 g chèvreost getost
2 msk kalvfond
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
2 msk redning maizena
2 dl gratängost riven
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Strimla lövbiffen och bryn dem i en stekpanna med smör. Skiva purjolöken och fräs den tillsammans med köttet en stund på slutet. Salta och peppra.
2
Förväll potatisen i saltat vatten 3 i minuter och låt rinna av i ett durkslag. Lägg potatisen i en smord ugnssäker form. Fördela lövbiff, lök och förvällda broccolibuketter ovanpå.
3
Sås: Smula ner chèvreost i en kastrull och tillsätt kalvfond, grädde, vatten och brun redning. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Salta och peppra. Häll såsen i formen och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med sallad till.