Du behöver

  • 6 st lövbiff
  • salt och peppar
  • 2 msk smör

Fyllning:

1 st paprika orange
4 st salladslökar
10 st champinjoner
2 msk smör
1 msk oregano hackad färsk
salt och peppar

Rödvinsreduktion:

2 dl rött vin
1 msk kalvfond
1 msk råströsocker
1 msk smör

Servera med:

potatis kokt pressad
sallad

Gör så här

1
Fyllning: Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Skär salladslöken i tunna skivor. Ansa och hacka champinjonerna. Fräs paprika, lök och champinjoner i en stekpanna med smör, tills grönsakerna är lite mjuka. Smaksätt med oregano, salt och peppar.

2
Lägg ut lövbiffarna på ett smörpapper. Salta och peppra. Fördela fyllningen på lövbiffarnas ena halva. Lägg den andra halvan över och tryck till i kanterna. Stek lövbiffsbörsarna i en stekpanna med smör, 1–2 minuter per sida. Ta upp och håll börsarna varma på ett fat.

3
Rödvinsreduktion: Tillsätt rött vin, kalvfond och råströsocker i stekpannan och rör om. Låt skyn reducera någon minut. Montera ner smöret i såsen och smaka av. Servera börsarna med sås, pressad potatis och sallad.