Du behöver
- 150 g champinjoner
- 4 st salladslökar
- 125 g spenat hel
- 3 msk smör 2+1 msk
- 6 st ägg
- 0.5 tsk salt
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1 dl ost riven lagrad
Servera med:
350 g kallrökt lax
rucolasallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ansa champinjonerna och skiva salladslöken. Skölj spenaten och låt den rinna av. Fräs champinjoner, salladslök och spenat i en stekpanna i smör. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Gör rent pannan och lägg i nytt smör.
2
Vispa äggen med en gaffel i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.
3
Slå i hälften av äggsmeten i pannan och låt steka 2 minuter. Lägg på fyllningen och häll över resten av äggsmeten. Stek i ytterligare 2 minuter.
4
Strö över osten och sätt på ett lock och stek i ca 5 minuter, eller tillaga mitt i ugnen i ca 5 minuter. Servera frittatan varm eller kall med skivad kallrökt lax och rucolasallad.