Du behöver

  • 150 g champinjoner
  • 4 st salladslökar
  • 125 g spenat hel
  • 3 msk smör 2+1 msk
  • 6 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 1 dl ost riven lagrad

Servera med:

350 g kallrökt lax
rucolasallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa champinjonerna och skiva salladslöken. Skölj spenaten och låt den rinna av. Fräs champinjoner, salladslök och spenat i en stekpanna i smör. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Gör rent pannan och lägg i nytt smör.

2
Vispa äggen med en gaffel i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.

3
Slå i hälften av äggsmeten i pannan och låt steka 2 minuter. Lägg på fyllningen och häll över resten av äggsmeten. Stek i ytterligare 2 minuter.

4
Strö över osten och sätt på ett lock och stek i ca 5 minuter, eller tillaga mitt i ugnen i ca 5 minuter. Servera frittatan varm eller kall med skivad kallrökt lax och rucolasallad.