Du behöver

  • 8 st havskräftor kokta
  • 1 st baguette
  • 0.5 dl olivolja

Guacamole:

2 st avokado
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st plommontomater
0.5 st chilifrukt röd spansk
0.5 st lime pressad saft
1 msk olivolja
salt nymald svartpeppar

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Guacamole: Dela, kärna ur och skala avokadorna. Tärna fruktköttet fint och lägg i en skål. Skala och hacka lök och vitlök. Dela och kärna ur tomaten och skär köttet i små tärningar. Kärna ur chilin och finhacka den. Blanda avokado, lök, vitlök och tomat och chili. Tillsätt limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala kräftorna. Skär baguetten i 8 skivor som är knappt 1 cm tjocka. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödskivorna på medelvärme, tills de får vacker färg. Lägg upp dem på serveringsfat. Strax före serveringen fördelas guacamolen och de skalade kräftstjärtarna på brödet. Garnera med dill. Servera som förrätt.