Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk färskost med pepparrot
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl rågmjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • riven pepparrot

Servera med:

potatis kokt
morötter rivna

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan. Blanda gräddfil och senap och vänd runt strömmingen i blandningen.

2
Lägg ihop strömmingsfiléerna med en klick ost mellan med skinnsidan utåt. Blanda ströbröd och rågmjöl och vänd fisken i detta.

3
Stek strömmingsfiléerna i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida. Strö över riven pepparrot och servera med kokt potatis och rivna morötter och garnera med dill.