Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk matfett
  • 0.25 g saffran
  • 1 dl matris
  • 2 dl vatten
  • 1 st kycklingfond Fond du chef
  • 1 dl gröna ärtor

Laxspett:

300 g laxfilé benfri och skinnfri
1 tsk rapsolja
0.5 tsk citronpeppar
grillspett

Sås:

1.5 msk majonnäs
1 dl yoghurt naturell
1 tsk hackad dill
salt och peppar

Servera med:

sallad

Garnera med:

dill

Gör så här

1
Fräs hackad gul lök i en kastrull med matfett. Tillsätt smulad saffran, ris, vatten och kycklingfond. Koka upp och låt riset sjuda under lock i ca 20 minuter. Tillsätt ärtorna och rör om.

2
Laxspett: Tärna laxen och lägg i en skål. Blanda laxen med rapsolja och citronpeppar och marinera i ca 15 minuter. Trä upp laxen på grillspett och grilla i en grillpanna i ca 2 1/2 minut per sida.

3
Sås: Blanda majonnäs, yoghurt och dill. Smaka av med salt och pep-par. Servera med en sallad till och garnera fisken med dill.