Du behöver

  • 2 st kronkotletter kotletter utan ryggben, ca 2 cm tjocka
  • salt och peppar
  • 0.5 tsk dragon
  • 1 msk matfett
  • 0.5 dl vatten

Potatissallad:

400 g potatis kokt
6 st rädisor
0.25 st fänkål
5 cm purjolök
1 msk rapsolja eller avokadoolja
1 msk pressad limesaft
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
salt och peppar

Servera med:

haricots verts
sallad och tomat

Gör så här

1
Rumstemperera köttet medan du gör potatissalladen.

2
Potatissallad: Skär potatisen i bitar. Ansa rädisor, fänkål och purjolök och skiva tunt. Blanda i allt en skål tillsammans med olja, limesaft, dill och persilja. Smaka av med salt och peppar.

3
Torka av köttet. Salta och krydda med peppar och dragon. Stek köttet i en varm stekpanna med gyllengult matfett, ca 2 minuter per sida. Häll på 1/2 dl vatten och bräsera under lock i ca 2 minuter. Servera med kokta haricots verts, sallad och tomat.