Du behöver
- 1 dl matkorn
- 2 dl ärter majs och paprika
- 1 st tonfisk burk i vatten
- 12 st svarta oliver
- 0.5 st rödlök
- 1 st huvud krispissallad
- 1 st tomat
- 2 st ägg kokta
- dill
Rosensås:
1 dl lätt crème fraiche
2 msk ajvar relish eller chilisås
salt svartpeppar
Servera med:
bröd grovt
citronklyftor
Gör så här
1
Koka matkornet enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt ärter, majs och paprika den sista minuten av koktiden. Spola av i en sil med kallt vatten och låt rinna av.
2
Blanda med tonfisk, oliver, skivad rödlök och salladsblad. Garnera med tomatklyftor och klyftade ägg. Lägg upp på tallrikar och plocka dill över salladen.
3
Blanda samman crème fraiche och ajvar relish eller chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med grovt bröd, citron-klyfta och rosensåsen.