Du behöver

  • 1 dl matkorn
  • 2 dl ärter majs och paprika
  • 1 st tonfisk burk i vatten
  • 12 st svarta oliver
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st huvud krispissallad
  • 1 st tomat
  • 2 st ägg kokta
  • dill

Rosensås:

1 dl lätt crème fraiche
2 msk ajvar relish eller chilisås
salt svartpeppar

Servera med:

bröd grovt
citronklyftor

Gör så här

1
Koka matkornet enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt ärter, majs och paprika den sista minuten av koktiden. Spola av i en sil med kallt vatten och låt rinna av.

2
Blanda med tonfisk, oliver, skivad rödlök och salladsblad. Garnera med tomatklyftor och klyftade ägg. Lägg upp på tallrikar och plocka dill över salladen.

3
Blanda samman crème fraiche och ajvar relish eller chilisås i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen med grovt bröd, citron-klyfta och rosensåsen.