Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 1 krm ingefära
  • 4 skiva parmaskinka

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl mango chutney
salt och peppar
1 st banan
0.5 dl mandelspån

Servera med:

quinoa kokt tricolore
sallad

Ugn: 225º

Gör så här

1
Salta och krydda filéerna med peppar och ingefära. Linda parmaskinka runt om och lägg dem i en smord ugnssäker form. Tillaga i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

2
Vispa samman crème fraiche och mango chutney i en skål. Smaka av med salt och peppar, och häll över filéerna. Stick ner skivad banan i så-sen.

3
Strö över mandelspån och fortsätt tillagningen tills köttet är genomstekt, ca 15 minuter. Skär upp kycklingen i skivor före serveringen. Servera med quinoa och sallad.