Du behöver
- 1 st blomkålshuvud ca 500 g
- 2 st ägg kokta
- 2 msk hackad persilja
- 1 msk matfett
- 0.5 dl grönsaksbuljong av tärning
- 1 msk ströbröd
- 2 st tomater
- 2 msk hackad rödlök
Servera med:
fullkornsbröd
Gör så här
1
Ansa och koka blomkålshuvudet i en gryta med lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Låt det rinna av i ett durkslag. Lägg upp på ett serveringsfat.
2
Skala och hacka äggen och strö över blomkålen tillsammans med per-silja.
3
Smält matfett i en kastrull och låt det bli lite brynt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt buljong och ströbröd.
4
Skeda över blomkålen. Skär tomaterna i bitar och lägg runt om blomkålen. Strö över rödlöken. Servera med fullkornbröd.