Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud ca 500 g
  • 2 st ägg kokta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk matfett
  • 0.5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 msk ströbröd
  • 2 st tomater
  • 2 msk hackad rödlök

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Ansa och koka blomkålshuvudet i en gryta med lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Låt det rinna av i ett durkslag. Lägg upp på ett serveringsfat.

2
Skala och hacka äggen och strö över blomkålen tillsammans med per-silja.

3
Smält matfett i en kastrull och låt det bli lite brynt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt buljong och ströbröd.

4
Skeda över blomkålen. Skär tomaterna i bitar och lägg runt om blomkålen. Strö över rödlöken. Servera med fullkornbröd.