Du behöver
- 4 st potatis kokta
 - 1 msk smör
 - 6 st stora ägg
 - 0.5 dl matlagningsgrädde
 - 2 krm salt
 - 1 krm svartpeppar nymald
 - 2 st matjessillfiléer
 - 1 st gräslök knippe
 
Servera med:
                                                                knäckebröd
                                                                smör
                                                                ost
                                    
Gör så här
1
                Skär potatisen i bitar. Fräs den och matfettet i en stor stekpanna med släppalättbeläggning.
            
2
                Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädden och vispa sönder äggen med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den stelna. Skjut äggsmeten inåt vid kanterna så att rinnande smet kan stelna.
            
3
                Skär sillen i bitar och lägg ovanpå omeletten. Strö över skuren gräslök vid serveringen. Servera med knäckebröd, smör och ost.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






