Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk sesamfrön svarta och vita
  • 0.5 l jordgubbar
  • 80 g blandad sallad
  • 150 g sockerärtor

Fetaoströra:

150 g fetaost
1 dl matyoghurt
1 msk oregano färsk, eller 1 tsk torkad oregano

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skrubba och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora. Vispa ihop vinäger, senap, salt, peppar och olja, och blanda i potatisen.

2
Krydda kycklingen med salt och peppar ,och bryn i smör. Strö över sesamfrön och stek i ugn ca 15 minuter tills den är klar.

3
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skölj salladen och slunga den torr. Förväll sockerärtorna i ett par minuter.

4
Lägg upp sallad, potatis, jordgubbar och sockerärter på ett fat. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.

5
Rör ihop mosad fetaost med yoghurt och oregano och servera till salladen.