Du behöver
- 600 g färskpotatis
- 2 msk balsamvinäger
- 2 tsk fransk senap
- salt och peppar
- 2 msk olivolja
- 600 g kycklingfilé
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk sesamfrön svarta och vita
- 0.5 l jordgubbar
- 80 g blandad sallad
- 150 g sockerärtor
Fetaoströra:
150 g fetaost
1 dl matyoghurt
1 msk oregano färsk, eller 1 tsk torkad oregano
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skrubba och koka potatisen. Ånga den torr och dela stora. Vispa ihop vinäger, senap, salt, peppar och olja, och blanda i potatisen.
2
Krydda kycklingen med salt och peppar ,och bryn i smör. Strö över sesamfrön och stek i ugn ca 15 minuter tills den är klar.
3
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skölj salladen och slunga den torr. Förväll sockerärtorna i ett par minuter.
4
Lägg upp sallad, potatis, jordgubbar och sockerärter på ett fat. Skiva kycklingen och lägg ovanpå.
5
Rör ihop mosad fetaost med yoghurt och oregano och servera till salladen.