Du behöver

  • 4 st rödspättafilé
  • salt peppar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk matfett flytande

Mos:

6 st potatis mjöliga
1 tsk matfett
0.5 dl mjölk het
salt peppar

Remouladsås:

1 dl minifraiche
1 msk majonnäs
2 msk bostongurka
2 tsk kapris
1 tsk hackad persilja
1 tsk gräslök skivad
salt peppar

Servera med:

citronklyftor
sallad
tomat
dill

Gör så här

1
Skala och dela potatisen i bitar. Koka den i en kastrull med lättsaltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt matfett och mjölk. Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.

2
Salta och peppra fiskfiléerna. Vänd dem i ströbröd på en tallrik. Lägg dem på smörpapper för att torka något. Stek spättorna i medelvarm stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida.

3
Blanda minifraiche med majonnäs, bostongurka, kapris, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera till de nystekta spättorna med potatismos, citron, sallad, tomat och dill.