Du behöver
- 6 st champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 2 tsk matfett
- salt och peppar
- lax Ca 300 g i handflatsstora tunna skivor
- 5 dl vatten
- 1 st kycklingfond kapsel
Sås:
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl kokspad från fisken
1 msk mjöl
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar
Servera med:
broccolibuketter
potatis pressad
Gör så här
1
Ansa och hacka champinjoner och lök. Stek i matfett tills vätskan kokat in. Salta och peppra.
2
Fördela champinjonblandningen på laxskivorna, rulla till rulader och lägg i en kastrull. Häll på hett vatten och fond, och låt fisken sjuda, ca 4 minuter under lock. Ta försiktigt upp ruladerna och låt dem ligga på ett fat under folie.
3
Vispa samman matlagningsgrädde, fiskspad och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter.
4
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera ruladerna med sås, kokt broccoli och kokt pressad potatis.