Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk smör eller margarin
400 g krossade tomater
1 dl basilika hackad
2 msk tomatpuré
salt och peppar
500 g tomater gärna olika färger

Servera med:

grönsallad
fetaost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.

3
Skala och hacka lök och vitlök, och fräs mjukt i smör. Tillsätt krossade tomater, basilika och tomatpuré, och koka ihop i 20 minuter.

4
Smaka av med salt och peppar och låt svalna. Bred ut såsen i formen och lägg på halverade tomater.

5
Baka i ca 30 minuter tills tomaterna är fint bakade. Servera med grönsallad med fetaost.