Du behöver

  • 350 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 st lime
  • 1 msk potatismjöl
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 msk smör

Salsa:

1 st mango
300 g räkor
2 st salladslökar
1 st lime
1 st chilipeppar röd spansk
1 st tomat
1 tsk akaciahonung
salt, vitpeppar

Servera med:

hamburgerbröd
grönsallad

Gör så här

1
Skala, kärna ur och hacka mangon. Skala räkorna och grovhacka dem. Blanda mango, räkor, finhackad salladslök, pressad saft av lime, urkärnad och finhackad chili, fint tärnad tomat och honung. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt till serveringen.

2
Finhacka laxen eller mixa den med saltet i matberedaren med kniven monterad. Blanda laxen med urkärnad och finhackad chili, fint skivad salladslök, rivet limeskal, potatismjöl och crème fraiche till en smidig färs.

3
Forma färsen till 4 runda biffar med vattensköljda händer och lägg på ett smörpapper.

4
Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Värm hamburgerbröden i brödrosten. Lägg salladsblad på underdelen. Fortsätt med laxburgare, salsa och till sist ovandelen av bröden.