Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

200 g kronärtskockshjärtan marinerade
1 st röd paprika
1 dl parmesanost riven
3 st ägg
2 dl mjölk
salt och peppar
0.5 dl pinjenötter

Garnera med:

rucola
salami

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter, 225°.

3
Låt oljan rinna av kronärtskockshjärtanen och lägg dem i formen. Strimla paprikan och strö över tillsammans med osten.

4
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar, och häll i formen. Strö över pinjenötter och grädda i 200°, ca 30 minuter, tills äggstanningen stelnat.

5
Garnera med rucola och salami.