Du behöver

  • 1 skiva vitt bröd
  • 0.5 dl vatten
  • 250 g blandfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 st schalottenlök
  • 0.5 st ägg
  • smör till stekning

Sås:

1.5 dl vatten
0.5 msk kalvfond konc.
1 msk redning mörk
0.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
soja

Servera med:

potatis blomkål och broccoli

Gör så här

1
Riv brödet i små bitar och lägg i en bunke. Häll på vatten och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt och peppar.

2
Skala och riv löken på rivjärn och blanda ner i smeten tillsammans med 1/2 ägg. Arbeta färsen smidig. Forma små biffar och lägg på smörpapper.

3
Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

4
Blanda vatten, fond och redning i en kastrull. Vispa och låt koka, ca 3 minuter.

5
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, blomkål och broccoli.