Du behöver
- 1 skiva vitt bröd
- 0.5 dl vatten
- 250 g blandfärs
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 st schalottenlök
- 0.5 st ägg
- smör till stekning
Sås:
1.5 dl vatten
0.5 msk kalvfond konc.
1 msk redning mörk
0.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
soja
Servera med:
potatis blomkål och broccoli
Gör så här
1
Riv brödet i små bitar och lägg i en bunke. Häll på vatten och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, salt och peppar.
2
Skala och riv löken på rivjärn och blanda ner i smeten tillsammans med 1/2 ägg. Arbeta färsen smidig. Forma små biffar och lägg på smörpapper.
3
Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
4
Blanda vatten, fond och redning i en kastrull. Vispa och låt koka, ca 3 minuter.
5
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja. Servera biffarna med såsen, kokt potatis, blomkål och broccoli.