Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g
  • salt svartpeppar
  • 2 tsk smör

Fyllning:

2 skiva lufttorkad skinka
50 g fetaost
6 st svarta oliver
0.5 dl soltorkad tomat
1 msk basilika hackad

Sås:

2 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
2 dl vatten
3 msk maizena ljus redning
0.5 dl sherry halvtorr
1 krm kinesisk soja
salt och peppar

Servera med:

potatishalvor ugnsrostade med rosmarin
röda mangoldskott

Ugn: 175º

Gör så här

1
Putsa filén. Skär en skåra längs med filéerna, men inte ända igenom. Skär ut åt sidorna, så att filén blir en platta. Salta och peppra.

2
Fyllning: Hacka skinka, fetaost, oliver och soltorkad tomat och blanda med basilika i en skål. Fördela fyllningen på köttet. Vik samman filén så att den blir hel igen och fäst med tandpetare.

3
Bryn filén runt om i en stor stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 65º, ca 30 minuter. Låt köttet vila i ca 10 minuter innan det skärs upp i centimetertjocka skivor.

4
Sås: Blanda grädde, fond, ljus redning, sherry och soja i en kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda i 5 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med ugnsrostade potatishalvor och röda mangoldskott.