Du behöver

  • 6 dl grönsaksbuljong eller tärning
  • 125 g broccoli
  • 4 st salladslökar
  • 2 st vitlöksstänger gräslöksliknade strån med fräsch mildvitlökssmak, kan uteslutas eller ersättas med 1
  • redning ev 2 msk ljus
  • salt och peppar

Muffins (4–5 st):

4.5 st muffinsformar
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g matfett fast
1 st grillad paprika finns att köpa färdiggrillade på burk
0.5 dl yoghurt naturell
1 dl ost riven lagrad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Muffins: Lägg mjöl och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt matfettet i bitar, grillad paprika, yoghurt, ost och kör snabbt ihop till en smulig smidig deg.

2
Lägg ut 4–5 muffinsformar på en plåt. Klicka ut degen i formarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 12 minuter.

3
Broccolisoppa: Koka upp grönsaksbuljongen i en gryta. Tillsätt skivad broccoli, skivade salladslökar och vitlöksstänger. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Finfördela soppan med en mixerstav och vispa ev ner ljus redning i soppan om du vill ha den simmigare. Smaka av med salt och peppar.