Du behöver
- 350 g kassler
- 6 st salladslökar eller 1/2 purjolök
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl mjölk
- 1.5 msk kycklingfond
- 125 g blåmögelost t ex St Agur
- 1 msk aprikosmarmelad
- salt, svartpeppar
- 0.5 dl gräslök skivad
Servera med:
fiberpasta kokt
sallad
Gör så här
1
Tärna kasslern. Fräs kassler och skivad salladslök i en gryta med smör tills löken är mjuk.
2
Tillsätt mjölet och rör om. Späd med matlagningsgrädde och mjölk, lite i taget och rör om. Låt sjuda 3 minuter.
3
Smaksätt med kycklingfond, smulad blåmögelost, aprikosmarmelad, salt och svartpeppar. Låt såsen bli het och rör ner nästan all gräslök.
4
Servera såsen till nykokt fiberpasta och strö över resten av gräslöken. Servera med en sallad till.