Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
0.5 dl polentagryn
125 g smör
2 msk crème fraîche

Fyllning:

2 st palsternackor
1 st morot
350 g kassler
0.5 st purjolök
2 tsk smör

Äggstanning:

4 st stora ägg
2.5 dl matlagningsgrädde
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Garnera med:

rucolasallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Finfördela mjöl, polenta och smör i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop degen till en boll.

2
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajbotten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.

3
Fyllning: Skala och tärna palsternackor och morot och förväll dem i lättsaltat vatten i en kastrull, ca 3 minuter. Spola av och låt rinna av i ett durkslag. Lägg rotfrukterna i pajskalet.

4
Skär kasslern i tärningar och fräs i en stekpanna med smör tillsammans med purjolöken i ca 3 minuter. Lägg över i pajskalet.

5
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar och häll över fyllningen i pajformen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med rucolasallad på toppen.