Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • olja till formen
  • salt och peppar
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl quinoa
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 st citron pressad saft
  • salt och peppar
  • 50 g pärltomater
  • 5 st champinjoner
  • 30 g babyspenat

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en lätt oljad form, salta och peppra. Baka i ugn i ca 10 minuter.

2
Koka upp buljongtärning och vatten. Skölj quinoan väl och låt koka i ca 15 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av väl.

3
Blanda crème fraiche, citronsaft, salt och peppar. Dela tomaterna och skiva svampen tunt.

4
Skölj spenaten och blanda ner i quinoan tillsammans med tomater och svamp. Servera citronsåsen till laxen och quinoasalladen.