Du behöver
- 2 bitar laxfilé
- olja till formen
- salt och peppar
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 3 dl vatten
- 1.5 dl quinoa
- 1 dl lätt crème fraiche
- 0.5 st citron pressad saft
- salt och peppar
- 50 g pärltomater
- 5 st champinjoner
- 30 g babyspenat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg laxen i en lätt oljad form, salta och peppra. Baka i ugn i ca 10 minuter.
2
Koka upp buljongtärning och vatten. Skölj quinoan väl och låt koka i ca 15 minuter. Spola av i kallt vatten och låt rinna av väl.
3
Blanda crème fraiche, citronsaft, salt och peppar. Dela tomaterna och skiva svampen tunt.
4
Skölj spenaten och blanda ner i quinoan tillsammans med tomater och svamp. Servera citronsåsen till laxen och quinoasalladen.