Du behöver
- 250 g fiskfilé vit t ex torsk
- 0.5 tsk salt
- vitpeppar
- 1 msk hackad dill
- 2 tsk potatismjöl
- 1 st ägg
- 1 msk matfett
Sås:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk klippt gräslök
1 tsk pressad limesaft
salt och peppar
Servera med:
potatis kokt
gröna ärtor kokta
Gör så här
1
Skär fisken i tärningar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra lätt och kör tills fisken är finfördelad.
2
Tillsätt dill, potatismjöl och ägg och kör till en smidig färs. Forma färsen till fyra bollar och platta ut dem. Lägg dem i en varm stekpanna med matfett och stek biffarna, ca 3 minuter per sida.
3
Sås: Blanda crème fraiche, majonnäs, gräslök och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och gröna ärtor.