Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kruskakli
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 140 g bacon

Salsa:

0.5 st äpple
1 dl lingonsylt rårörd

Servera med:

grönsallad
råkost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg, mjöl, kruskakli, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken. Smörj en ugnssäker form som är ca 20×30 med matfett och häll smeten i formen.

2
Strimla och stek baconet i en stekpanna så att det får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över pannkakssmeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar.

3
Salsa: Kärna ur och tärna äpplet och blanda med lingonsylt till en salsa. Servera med grönsallad och en råkostsallad till.