Du behöver
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk kruskakli
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk
- 140 g bacon
Salsa:
0.5 st äpple
1 dl lingonsylt rårörd
Servera med:
grönsallad
råkost
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg, mjöl, kruskakli, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken. Smörj en ugnssäker form som är ca 20×30 med matfett och häll smeten i formen.
2
Strimla och stek baconet i en stekpanna så att det får fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över pannkakssmeten. Grädda pannkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter. Skär pannkakan i bitar.
3
Salsa: Kärna ur och tärna äpplet och blanda med lingonsylt till en salsa. Servera med grönsallad och en råkostsallad till.