Du behöver

  • 8 st kycklinglårfilé ca 750 g
  • salt och peppar
  • 75 g färskost
  • 1 dl valnötskärnor hackade
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk smör

Sås:

2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
1 dl vin torrt vitt
2 tsk honung
salt och peppar

Klyftpotatis:

800 g fast potatis
1 msk olivolja
flingsalt

Garnera med:

valnötskärnor
persilja

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Vik ut lårfiléerna på ett smörpapper. Salta och peppra. Blanda färskost, valnötter och citronskal och lägg en klick på varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en traktörpanna.

2
Sås: Blanda crème fraiche, kycklingfond, vitt vin och honung. Häll såsen över kycklingen och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Klyftpotatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Blanda potatis och olivolja i en ugnssäker form eller långpanna med bakplåtspapper i botten. Strö över flingsalt och rosta mitt i ugnen i ca 25 minuter.

4
Servera valnötskycklingen med klyftpotatis och sallad eller bröd och sallad. Garnera med krossade valnötskärnor och persilja.