Du behöver

  • 900 g kycklingben
  • 1 tsk salt

Marinad:

2 st vitlöksklyftor
1 msk ingefära
1 msk kapraw paste Santa Maria
1 msk chilisås
2 msk ljus sirap
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk kinesisk soja
1 msk tomatpuré
1 msk rapsolja

Servera med:

klyftpotatis eller bröd och sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Marinad: Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med kapraw paste, chilisås, sirap, vinäger, soja, tomatpuré och olja.

2
Lägg kycklingbenen och marinad i en stor plastpåse och knyt. Marinera i kylskåpet i ca 6 timmar.

3
Stek kycklingen i nedre delen av ugnen eller grilla kycklingbenen under grillelementet i ugnen eller på kolgrill i ca 30 minuter. Vänd ett par gånger under tiden. Salta. Servera med klyftpotatis och sallad eller bröd och sallad.